Welkom
De Nieuwe Kerk zet jaarlijks vanaf april tot september haar deuren graag open voor bezoekers. Tijdens de openstellingen zijn er vrijwilligers aanwezig die u informatie kunnen geven over het gebouw en de rijke geschiedenis van de Nieuwe Kerk.

De kerk is geopend op zaterdagmiddag van 12.00 – 16.00 uur, onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden, zoals uitvaarten.

Openstellingsdagen

In verband met Corona is er dit jaar geen zaterdagse openstelling. U kunt wel terecht in het Stilteportaal van de kerk voor een moment van rust en reflectie.

Open Monumentendag 2020
Op zaterdag 12 september is het weer Open Monumentendag, met dit jaar als thema ‘Leermonument.’ U kunt tussen 10.00 – 17.00 uur de Nieuwe Kerk bezichtigen, in beperkte vorm en met inachtneming van de geldende coronavoorschriften. In de kerk zijn foto’s van de Hortusbuurt te zien in het kader van Uitleg 400, waarin de buurt het 400-jarig bestaan viert. Om 10.30 uur (en verder elk half uur) is er een korte mondelinge uitleg over het gebouw. Belangstellenden kunnen op een aangegeven plek in de kerk gaan zitten.¬† Buiten op het grasveld is er een kunst- en cultuurmarkt en vindt een verkoop plaats van tweedehandsboeken.